03-11-2018 Natuurwerkdag

 

Heerlijke natuurwerkdag 2018!

Alle ingrediënten voor een geslaagde natuurwerkdag lagen als het ware klaar voor een heerlijke dag buiten.

Gereedschap, ladders, EHBO doos, touwen, koffie, soep, broodjes, zelfs toetjes en fruit, kortom aan alles was gedacht. Het heerlijke najaarszonnetje was natuurlijk helemaal super.

Na een korte uitleg ging iedereen gewapend met zaag, ladder of schaar enthousiast aan de slag.

Al ruim voor de koffie lagen de eerste flinke takken (sommige langer dan 7 meter!) in het weiland en was er al heel wat hout versleept.

Tijdens de koffie benadrukte Annet, de eigenaresse van de boerderij, dat ons werk essentieel is voor het onderhoud van alle bomen rondom de boerderij. Ze is dan ook blij met alle hulp tijdens de natuurwerkdag.

Sonja Smit, wethouder van Midden-Delfland stak ons namens het gemeentebestuur een hart onder riem. Voor het behoud van het landschap is het onderhoud van de bomen belangrijk. Goed ook dat de lokale overheid ons zo in woord en daad steunt!

Bezoek was er ook van de Groene Motor die ons gereedschap leende en zakjes met krokusbolletjes gaf!

Henk Groenendaal kwam  langs met zijn camera (2 van zijn foto’s staan tussen de andere hierboven)

Behalve onze “vaste ploeg” werden we vandaag extra geholpen door de “gasten” die zich via de natuurwerkdag hebben aangemeld.

De goed verzorgde lunch was voor velen een welverdiend rustmoment. Iedereen genoot van de soep, de broodjes èn de toetjes. Na de lunch werd nog anderhalf uur doorgewerkt.

Aan het eind van de dag werd al het gereedschap met de EHBO kist ( die bleef ONGEBRUIKT!!) weer opgeborgen.

Aan het eind van de dag kon iedereen terugkijken op een geslaagde natuurwerkdag.

Aan het eind van de dag waren 77 bomen onderhouden (ontdaan van bij elkaar enkele duizenden kilo’s hout)

Aan het eind van de dag trok iedereen moe, maar zeker voldaan, weer naar huis.

We hopen/verwachten dat iedereen, maar onze “gasten” in het bijzonder, het naar de zin heeft gehad.

Nb: voor de “gasten” van vandaag: als werkgroep knotten we van november tot eind maart 1x per 2 weken op zaterdag van 9-13 uur. Heb je belangstelling? Stuur een mailtje naar  werkgroepwolf@gmail.com

Je krijgt niet alleen vuile handen en mogelijk een gevoelige rug, nee op iedere locatie is er altijd koffiepauze en na afloop soep. Wil je vaker meedoen? Laat het ons weten, je bent van harte welkom!