01-09-2018 Zomeravondetentje

Wat een heerlijke zomeravond!

 
 
’s Morgens al de zon en de oplopende temperatuur, het beloofde een mooie dag te worden. 
Een heel ploegje verzamelde zich al om een uur of 3,  om van alles voor te bereiden. Er werd met stoelen gesjouwd, een tent opgezet, groenten gesneden, salades gemaakt, de koelkasten en koelboxen gevuld, koffie gezet……
Steeds meer mensen, steeds meer verhalen, steeds meer gelach. Het was duidelijk dat iedereen het leuk vond om elkaar weer te zien.
Rob heette ons welkom deze keer en bedankte Thea voor de gastvrijheid. Kees is er vandaag niet bij, hij is ver van huis aan het fietsen en desondanks kunnen wij toch hier zijn! Door verschillende mensen is lekker eten klaargemaakt, dat zullen we straks ruiken, zien en proeven. Voor het nieuwe knotseizoen is ook al het nodige voorbereid. De aanhanger is hersteld – lekkage en een onderhoudsbeurt, de ladders worden gekeurd, de knotadressen weer ingepland en subsidie aangevraagd bij de gemeente.
Genoten hebben we zeker van het eten. Marian had Gazpacho gemaakt, al kon zij er zelf niet bij zijn!
Na een slaatje kwamen de pannen van Leendert die een Cataplana op 3 verschillende manieren had bereid. De originele met de combinatie van vlees en zeevruchten, een variant zonder koriander en een vegetarische. We sloten af met een bitterkoekjespudding, een griesmeelpudding – met zelfgemaakt bramensaus - en een karamelpudding van Henk en Mary. 
Wat een hoeveelheid en wat een werk zal dat zijn geweest en wat was het lekker! 
Sinds een aantal jaar is dit een goede en mooie traditie, op een zomeravond zo ontspannen en gezellig bij elkaar. De verbinding tussen de afsluiting van het ene seizoen en de start van het komende seizoen.