01-12-2018

Grijs, saai….

 

Wat val er te vertellen over vandaag? Dat het grijs was, winderig, een beetje saai, EHBO-doos niet nodig gehad….. De ochtend begon met een zonnetje, de voorspelde regen leek uitgesteld tot 12 uur 55. Zou het ons gegund zijn (en lukken) dan het knotten klaar te hebben? Ook vandaag weer met een grote groep, we hebben dus kans dat het lukt.
Het achterste deel van dezelfde laan en dezelfde kant als 2 weken geleden. Zo’n 20 bomen minder, maar met meer hout erop.
Werkgroep Wolf als een goed geoliede machine aan het werk, om en om een boom, takkenknippers voorop, zagers die volgden, de takken gesleept. Het ritme regelmatig onderbroken door uitroepen als ‘hij gaat vallen’ en ‘kijk uit’. 
De zon weg, de wind aangewakkerd, zou het dan toch al gaan regenen? Verbazing  dat het al koffietijd was.  Niet iedereen kon direct het werk neerleggen, de boom moest eerst af!
Opnieuw de ‘machine’ aan de gang. Meer en meer bomen zijn ontdaan van hun dikke takkenbossen, die nu de open plekken vullen tussen de bomen en daar wachten op de hakselaar.
Kijk, er gebeurt toch iets bijzonders. Bij het zetten van een sliet gaat Martin op zijn knieën voor Marijke. Even later gaat Marijke ook op haar knieën. De toon blijkt gezet voor het laatste deel van deze ochtend. Slootje springen, nat voetje halen, duosprongen zijn er zelfs gemaakt. 
Vandaag was de laatste keer, na 16 of 17 jaar! dat we bij Pim en Conny aan het werk zijn geweest en konden genieten van de mooie Ikebana stukjes van Conny en de heerlijke soep van Pim. De boerderij is verkocht en zij gaan verhuizen. Helemaal weg gaan zij niet: Conny wil zich het volgende seizoen misschien bij onze groep aansluiten!
50 Bomen zijn klaar voor de winter, 21 minder dan 2 weken geleden, maar minstens zoveel takken eraf.  2 Oude zijn weg en nieuwe weer aangeplant.
Zei ik iets over saai en grijs?