14-12-2019

 

……….Hoogtepunten en dieptepunten…..

Is dit een verslag met filosofische inslag?
Is knotten opeens een prestatiegerichte activiteit?
Is er wat……?

Nee hoor, knotten is gewoon een heerlijke activiteit, zeker als je het doet met een fijne groep mensen.Je werkt in weer en wind.Je helpt elkaar met het werk.Je spreekt elkaar, soms (letterlijk) over koetjes en kalfjes.Je spreekt elkaar, soms ook over de hoogte- en dieptepunten uit het leven…Er wordt gelachen (soms dus even wat minder), en een ieder heeft het naar zijn/haar zin.We spannen ons flink in, en …. dat is heerlijk ontspannend!Èn we doen dat met elkaar, als vrijwilligers onder elkaar.

Vandaag ben ik tijdens het knotten hoogte- en dieptepunten tegengekomen op, laat ik zeggen: diverse terreinen.

Om het bij het knotten te houden:
  • Het hoog(s)tepunt was een onwillige essentak die op een hoge-van-binnen-helemaal-holle-es stond. Waarbij die onwillige essentak ook nog eens half boven het water hing.
  • Het diep(s)tepunt was ver beneden de voet van de stam van diezelfde boom, ruim een meter lager, net boven de sloot, Daar hadden jonge essen voet aan de grond kregen, maar dàt was op die plek nou net niet de bedoeling….
  • Kort en goed: met vereende krachten zijn beiden afgezaagd.
Tijdens de koffie had Ron, waar we vandaag te gast waren ook een hoogtepunt te melden. Zijn melkkoe, Conny101 had 130.000 liter melk geproduceerd. Er zijn maar weinig koeien die haar dat nadoen. Met de informatie rondom Conny101 gaf Ron ons een kijkje in de keuken van het melkveebedrijf (en dat terwijl we al in de keuken zaten). Altijd leuk om weer eens wat nieuws te leren over het boerenbedrijf!

Na dit “leermoment” lieten we de wind opnieuw door onze haren waaien om nog flink wat bomen onder handen te nemen.De verschillende knotbomen, sommigen hoog, anderen hol, nog weer anderen gevaarlijk hangend boven het water, zorgden ervoor dat er in nogal wat bijzondere houdingen gezaagd werd.

Een choreograaf zou er inspiratie van kunnen opdoen!

Aan het eind van de ochtend waren er 44 flinke bomen geknot en was de takkenril, mede dankzij de inzet van Scott, de boerenzoon, flink opgevuld.