15-02-2020

Een paar bomen waar we de vorige keer niet aan toe zijn gekomen……

2 Vrouwen, 8 mannen en Hennie stonden gisterochtend klaar om een paar bomen te fatsoeneren. 
Het weer zit ons mee, winderig  en droog.  Met plezier, maar zonder praatje, beginnen we aan het klusje, buiten bezig zijn en het landschap in stand helpen houden doen we per slot graag! De plagerijtjes zijn ook vandaag niet van de lucht. Met het komende vertrek van Charles blijken er in de groep meerdere mensen zich te bekwamen in het zagen en op weg te zijn naar het aanvullen van de meesterzagers in Werkgroep Wolf.
Zoals we gewend zijn om kwart over tien aan de koffie met overheerlijke zelfgebakken cake van Hennie. Haar verzameling oliestelletjes werd ter plekke verdeeld onder een paar liefhebbers onder onze knotters ….. maar Hennie ging niet akkoord. Ook nu geen praatje.
De klus leek bijna klaar, nog een paar bergjes afgezaagde takken verslepen en dan al aan de soep was de gedachte. Niet dus, nog meer bomen, en een fruitboom in het weitje, en o ja de boom in het kasje mag ook weg. Niet aan te slepen die hoeveelheid takken! Volgend jaar hebben we de helft minder te doen denk ik. Uiteindelijk hebben we 25 bomen geknot en/of weggehaald. Een paar bomen….
Hennie, zelf ook het nodige gedaan, beloonde ons met een heerlijke zelfgemaakte soep. Een extra gezellige lekkere effectieve dag was het!