27-03-2021

Dag vogels, dag wilgen, dag essen………..

Het knotseizoen werd afgesloten door (alweer) op twee locaties te werken. Bij aankomst op de Oostveenseweg bleek dat de locatie deze dag ook de verzamelplaats was van de jagers. Die waren nog veel vroeger ter plaatse dan wij. Zij jagen in het kader van het “wildbeheer”.

Voor deze dag stonden de ganzen op het programma. Vanwege de harde wind bleven die vooral aan de grond, wat maakte dat hun jacht niet meer dan 4 ganzen opgeleverd heeft.

Met harde wind hebben wij dit seizoen wel leren omgaan. De open veldschuur stond jammer genoeg zodanig dat we tijdens de koffie “op de wind zaten”.

Er werd dus kort gepauzeerd en er is daarna flink doorgewerkt.

Bij de jachthaven kon men zich ook goed warm houden, werk genoeg!

Er werd niet alleen geknot. Op het “schiereiland” werd het hout meteen een 2e leven gegund als oeverbescherming. Die oeverbescherming en de nieuwe takkenril in “de Veen” bieden voor vogels etc. een mooie schuilplaats. José heeft op beide locaties meegewerkt èn natuurlijk met deze en gene gesproken. Fijn dat je er weer bij was José!

De langere dagen en de al weer wat sterkere zon doet de natuur al weer uitlopen. Bij de wilgen was hier nog maar weinig van te zien. Bij de bramen en rozen (die in de veen tussen de bomen groeien) kwamen de eerste groene blaadjes weer tevoorschijn.

Scholeksters en kieviten proberen hun “stem” te laten horen ondanks de bulderende wind. Zagend met de wind in de rug, de voorbij schietende wolken in de lucht en de zon die toch stiekem op ons gezicht scheen was het weer heerlijk toeven in de polder!

Van die polder kunnen we het hele jaar genieten, maar om van het knotten weer te kunnen genieten moeten we nog even geduld hebben…. tot november.