30-11-2019

Opnieuw was het een windstille dag

Opnieuw was het een windstille dag, maar dit keer ook zonnige knotdag. De ijsbaan van Schipluiden was zo glad als een spiegel….. maar het was het (ijskoude) water dat de wolkenlucht prachtig weerspiegelde....
De uitleg van Martin was kort  en bondig, dus we konden snel aan de slag en ons warm werken.Het warm worden is ruimschoots gelukt. De zon gaf niet zoveel warmte, maar het hout (verwerken) des te meer!!Dit keer waren we te gast bij de fam van der Ende in de Zouteveen. Het ingekuild gras (onder folie), voer voor de koeien, dat mocht niet beschadigd raken!.Die boodschap heeft Martin vooraf goed duidelijk gemaakt.Daarom werd vanmorgen menig keer om “een touwtje” gevraagd. Hierdoor is dan ook geen enkele tak op het ingekuilde gras gevallen.
Te gast te midden van de vijftig dames die dagelijks voor verse melk zorgen konden de spieren tijdens de koffie even tot rust komen. En de dames achter ons…. Die aten wat gras en deden een pl..  maar trokken zich niks van ons aan.
Op verzoek van “’de groene motor” werd nog wat gereedschap uitgetest. Conclusie: de zagen zijn goed scherp, maar vooral “lang” en dat is in de knot van een boom meestal juist onhandig.Rond de boerderij staan heel wat bomen. Vanwege het vele hout dat op de knotten stond kwamen we niet op één dag rond, volgend jaar maken we het rondje af.Bij het zwijn hebben we vrijwel alle bomen kunnen knotten, dat beest woont er dus weer netjes bij. “Dat varkentje hebben we gewassen”, kun je stellen.
Na afloop werd te midden van de koeien genoten van de zelfgemaakte erwtensoep waarmee we een prachtige knotdag afsloten.

 

.