31-08-2019 BBQ

Geslaagde Barbecue!

De zomer is weliswaar op z’n retour, maar zaterdag was het een heerlijke dag voor onze “nazomer-barbecue” bij Kees en Thea. Dankzij de uitstekende voorbereiding was alles tip-top in orde. De partytent was opgezet (een ware oefening in samenwerking), tafels, stoelen, kopjes, glazen alles stond op tijd klaar.

Terwijl de pindasaus op smaak werd gebracht druppelde iedereen binnen. Al gauw was iedereen gezellig met elkaar aan de praat. Na een welkomstwoordje werd het woord gegeven aan “de man met een emmer met allemaal takken”.

Nou, die “man met een emmer met allemaal takken”heeft ons (mij in elk geval) binnen een half uur geleerd dat er rondom Schipluiden veel meer verschillende bomen staan dan we dachten.

Piet, zo heet “de man met een emmer met allemaal takken”, is gepensioneerd hovenier èn gepassioneerd bomenkenner. Hij weet (bijna) alles van bomen. Hij nam ons “met zijn emmer met allemaal takken” als het ware mee naar de betreffende boom.

Na Piet z’n leerzame verhaal was het tijd voor de maaltijd, en wat voor maaltijd…. Kip, rund, vis, vegetarisch, rauwkost, noem maar op, het  was er allemaal. En alsof dat nog niet genoeg was bleek er ook nog een toet(je) te zijn: ijs met warme frambozen/bessen en druiven toe!

Kortom: de barbecue was een goed moment om zo aan het eind van de zomer elkaar weer te ontmoeten…. en is al het ware de opmaat naar het nieuwe knotseizoen.

01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
12
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow