10-02-2024

Het leek wel lente…. op 10 februari. Fietsend met weinig wind richting de opkomende zon werd al genoten vòòr dat het knotten begon.

Op een ogenschijnlijk willekeurige plek aan de Oostveenseweg werd geparkeerd. Gereedschap stond klaar en werd meegenomen. De knotdag was begonnen.

Nog geen vijf minuten later vertrokken vijf knotters alweer……. Hadden die een functie elders????
Voor zover dit voor de overige knotters nog een raadsel is,  is het op z’n plaats daar een toelichting op te geven. De vijf knotters (waaronder ik) reden naar het Rechthuis aan de Vlaardingsekade om daar wat bomen te knotten. Reden daarvan was dat de kersverse burgemeester van MiddenDelfland, Fenna Noordermeer, was uitgenodigd om eens kennis te maken met het knotten.

Dat was een leuke ontmoeting!  De burgmeester (we mogen Fenna zeggen) had niet alleen belangstelling voor ons werk, maar sprak ook haar waardering uit voor ons (=jullie!!) vrijwilligerswerk. Ze zag al snel dat knotten een steentje bijdraagt aan het in stand houden van het landschap maar ook dat het bezig zijn als groep een belangrijke sociale en verbindende functie heeft. Ons aanbod om in het volgende knotseizoen bij haar een sliet in de tuin aan te planten nam ze enthousiast in ontvangst.

Ondertussen was aan de Oostveenseweg flink doorgewerkt.  Er waren al flink wat bomen geknot en een paar serieuze takkenrillen gevormd. ’t Bezoek aan ’t Rechthuis voelde voor mij een beetje als spijbelen. Door bij “de groep” nog flink de handen uit de mouwen te steken werd de knotdag voor mij toch nog zoals een knotdag hoort te zijn.
Dat knotters op allerlei creatieve manieren toch weer weten om in of bij de knot te kunnen was al bekend, maar deze keer,…. deze keer werd weer een nieuwe variant getoond.

Dank voor jullie inzet, graag tot de volgende keer!!
Namens de voorbereidingsgroep,

Bert