27-01-2024

Daar zaten ze dan op een bankje……


Zittend in de zon en uit de wind (die er nauwelijks was) werd nagenoten van een heerlijke knotdag.
Wat begon als een koude ochtend (“kunnen we al beginnen, ik krijg het koud”) werd door de zon omgetoverd tot een heerlijke ochtend met een nog altijd wat lage temperatuur: perfecte omstandigheden om buiten (actief) te zijn.

En actief waren we.

In willekeurige volgorde werden mensen de laan uitgestuurd, naar de paardenmestbak verwezen, het essenbosje in gedirigeerd of naar het drassige terrein aan de andere kant van de spekgladde brug geloodst. 
Begrijp me niet verkeerd, dit alles gebeurde met instemming van een ieder en in goede harmonie!

Ik had het voorrecht om naar het drassige terrein te mogen. M’n laarzen werden spontaan opnieuw getest en bleken gelukkig nog altijd waterdicht. Op dit deel van het terrein was niet veel zwaar hout te zagen.
Nee de uitdaging zat ‘m vooral in de kunst om bij de takken te komen van die niet al te stevige stam die zo eigenwijs was dat die voor 98% over het water hing….. 

“Je bent nog niet klaar, aan de achterkant van de stam zitten ook nog wat kleine takken” riep een medeknotter vanaf de andere kant van die sloot. Tja… zo’n opmerking/aanmoediging nodigde uit om nog iets verder te rekken en nog iets meer te steunen op die toch wel heel iele en gladde stam. Wellicht verklaart dat de spierpijn die ik vandaag voel.

In de boerderij werden we weer gastvrij werden ontvangen door Dirk en Tilly voor de koffie. Dat we daarna weer buiten aan de slag “moesten” (de soep moesten we wel “verdienen” was me met een glimlach verteld) was bepaald geen straf.

Moeder natuur liet zich van haar beste kant zien: een prachtig terrein waar wij met ons knotwerk een bijdrage aan mochten leveren op een zonovergoten dag, en dat alles in goed gezelschap van alle medeknotters. Wat wil een mens nog meer?

Nou, een kop soep na afloop! Zo’n ochtend werken in de buitenlucht dat kost toch behoorlijk wat energie. 
De cooling down van de ochtend bestond voor sommigen dan ook uit het even bijkomen op een bankje in het zonnetje in afwachting van een welverdiend bord soep.

Er is met veel plezier weer hard gewerkt (130 bomen/boompjes!)….en genoten!!
Dank voor jullie inzet en graag tot de volgende keer.