11-03-2023

Demonstraties

Demonstraties, ze zijn aan de orde van de dag. Ook voor zaterdag waren meerdere demonstraties aangekondigd enkele kilometers verderop. En toch.. er bleken nòg meer demonstraties te zijn dan waarop gerekend was. De media duiken er soms bovenop, maar nog veel vaker hebben ze de demonstraties die er echt toe doen niet goed in beeld.                                                                                                                             De ochtend begon al goed. Nog voor ik de knot locatie bereikte zag ik de eerste demonstratie. Natuurlijk wilde de demonstrant niet gepakt worden, want dan was ie z’n leven niet meer zeker. Dus zodra ik werd ontdekt zette hij (of was het een zij?) het op een lopen/springen en …..koos het hazenpad.                                                             Op het moment dat Martin uitlegde welk werk op het programma stond, vond de 2e demonstratie plaats….. in de lucht. Een zwerm spreeuwen zorgde voor een afleidingsmanoeuvre door in een onnavolgbaar patroon en in ogenschijnlijk willekeurige richting door de lucht te vliegen,  even later gevolgd door een collectieve landing.                             Niet veel later, toen wij knotters in het weiland te gast waren om de bomen onder handen te nemen werd schaapachtig naar ons gekeken…. Door één van de “ weilandbewoners” werd non-verbaal duidelijk gemaakt dat onze aanwezigheid bepaald niet op prijs werd gesteld. Demonstratief dreigend werd de één na de ander te kennen gegeven om, of op die ladder te blijven, of weer terug te gaan naar achter het hek. Nooit geweten dat een schaap zo imponerend kan zijn.                                   Natuurlijk, tussendoor werden de demonstraties zagen zonder zorgenknippen knippen knippen en sjouwen, slepen stapelen gegeven door mensen in de meest uiteenlopende tenues.                                                             Tijd door koffie, buiten in de zon! Ook tijdens de koffie was er demonstratie, dit keer hoog in de lucht. De zon zorgde, samen met de hoge luchtvochtigheid voor een prachtige halo. Alsof wij knotters in het zonnetje werden gezet! Harbert en Ineke werden zo ook in de spotlights gezet vanwege hun jarenlange (meer dan 30 (of 38?) jaar!!) inzet in de werkgroep. (We gaan jullie missen!)                                                                                          Boom na boom werd onder handen genomen, intussen genietend van overvliegende vogels, de eerste spinnetjes die zich weer vertoonden èn de mede-knotters! In tekst klinkt het aardig, maar door de foto’s krijg je natuurlijk pas echt een fraai beeld van deze ochtend. Er is dan ook weer een prachtige compilatie gemaakt.                       Na 67 bomen werden we rijkelijk beloond met soep èn een broodje kroket, een fraaie demonstratie gastvrijheid.                Met deze knotochtend hebben we ons winterseizoen afgesloten.                                                                      

Dank voor jullie inzet, dank voor elk van de 745 bomen die we deze winter hebben geknot. We wensen jullie een goeie zomer en hopen iedereen later dit jaar weer in goede gezondheid te zien!

….terug rijdend over de laan zag ik nog demonstraties van: zwanen, meerkoeten, waterhoentjes en eenden, allemaal druk in weer. Ze bereiden zich allemaal voor: de lente komt er aan!!