18-11-2023

De afgelopen dagen waren  voorbodes voor deze zaterdag: het was kil en nat.

Dat maakte de kledingkeuze voor deze ochtend vrij eenvoudig: regenpak!

Ze waren er weer in allerlei mooie kleuren en modellen, qua kleurstelling sfeer verhogend, maar wie er nou achter die capuchon van dat zwarte of blauwe of … regenpak schuilging was telkens weer gissen.

Martin startte de ochtend opgewekt met de uitleg voor deze knotdag EN  de boodschap dat als het te gek wordt qua regen, dat we dan zouden stoppen.

Of de eerste druppels al meteen vielen of pas na 5 minuten, dat is me niet helemaal bij gebleven. Wel viel het me op dat je in de hoek waar we de takkenril hebben opgevuld goed beschut stond ????….

Er was opvallend weinig “werkoverleg”, het weer nodigde daar niet echt voor uit. Iedereen was lekker bezig, er werden flink wat meters gemaakt. Het was niet het ideale weer, maar wel goed genoeg om aan de slag te zijn.  In de compilatie van Marijke is dat goed te zien.

 

Bij het knotten kun je grofweg kiezen om te zagen, slepen of te knippen, behoorlijk overzichtelijk dus. Er waren dan ook geen “zwevende knotters”,  iedereen heeft zijn/haar keuze in het werk kunnen maken. Tijdens het knotten ben je lekker buiten, “even weg van de toestand in de wereld”,  gefocust op een tak die bijna valt, of hoe die tak met de vleug mee kan worden weggesleept.

Wout, de nestor van onze groep, liet ons nog schrikken doordat hij onwel werd. Gelukkig werd hij meteen goed opgevangen èn daarna in de gaten gehouden. Hij is veilig thuisgebracht. ’s Avonds aan de telefoon had hij weer volop praatjes! Trots als hij is op de werkgroep (ons, knotters dus,) wil hij in het vervolg graag rond koffietijd blijven komen om feeling met het knotten te houden.

Na de koffie was er opnieuw de keuze: de regen weer ingaan of in de schuur bij de koffie blijven. Die keuze werd zonder enige wanklank snel gemaakt, er was nog werk aan de winkel….en we waren er nou toch….

Rond 12 uur werd het qua regen dan toch echt te gek. Er werd opgeruimd en even later kon in de schuur gekozen worden uit verschillende broodjes èn twee soorten soep.

Tot zover de keuzes op deze knotdag….

Aanstaande woensdag is er weer gelegenheid om te kiezen…. met een rood potlood in een hokje.